В края на посещението си в Ирландия, папа Франциск призова родителите

...
В края на посещението си в Ирландия, папа Франциск призова родителите
Коментари Харесай

Папата призова родителите на хомосексуални деца да се опитат да ги разберат

В края на визитата си в Ирландия, папа Франциск призова родителите на хомосексуални деца да не ги осъждат, да не подценяват ориентацията им или да ги изхвърлят от къщи, а вместо това да се молят, да беседват с тях и да се опитат да проявят схващане, съобщи Асошиейтед прес.

" Винаги е имало хомосексуални хора и хора със податливост към хомосексуализъм ", заяви папата пред публицисти.  " Не осъждайте. Водете разговор. Проявете схващане и дайте на детето опция да се изрази ". Папата добави, че може да се наложи да се потърси психиатрична помощ, в случай че детето се държи тревожно, само че е друго, в случай че става дума за дете, а не за възрастен човек. Той прикани родителите да не отвръщат с безмълвие. " Такова дете има право на семейство ", добави той, съобщава БТА.

По време на литургия пред 500 хиляди души, събрали се в парк в Дъблин, папа Франциск още веднъж помоли за амнистия за всички типове злоупотреби със служебно състояние, осъществени от членове на църквата и нейни институции.  " Молим за амнистия за времето, минало, без да бъде показано съчувствие към оживелите ", сподели той. " Молим за амнистия за хората на управителни позиции в църковната подчиненост, които не са взели ограничения против този тип корист ".  Той описа, че се е срещнал с 8 жертви на полови похищения, осъществени от представители на църквата.  " За мен това беше мъчително, само че съпроводено от утешението, че мога да оказа помощ за изясняване на нещата ", сподели папа Франциск, представен от Франс прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР